Hitno mu trebao posao, javio se na oglas, a onda je sve...

Hitno mu trebao posao, javio se na oglas, a onda je sve krenulo naopako

243
0
PODIJELI

33-godišnji muškarac iz Krapinskih Toplica postao je žrtva internetske prevare. Budući da mu je trebao novac za popravak, tehnički pregled i registraciju svog 17 godina starog automobila, pokušao je naći neki povremeni posao i zaraditi potreban novac za spomenute izdatke. No, tada je sve krenulo naopako…

Na Facebooku je pronašao oglas u kojem jedna tvrtka traži honorarce za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu, uz plaću od oko tisuću kuna tjedno.

”Radim kao spasilac na bazenima u Termama Tuhelj i pomislio sam kako bi mi taj honorarni terenski posao bio baš idealan da si popravim i registriram auto, a kasnije i malo poboljšam kućni budžet. Javio sam se na oglas i rekli su mi kako baš trebaju neku mlađu osobu s autom tko će im pokriti zagorsko područje te da dođem u Zagreb na razgovor.

Rekao sam im kako mi je auto pokvaren, no odgovorili su mi kako nema nikakvih problema i da će oni doći po mene u Zagorje. Na meni je samo da sa sobom ponesem osobnu iskaznicu i OIB. Bila su dvojica, jedan stariji, a jedan nešto mlađi. Prvo su me odvezli u Prečko da potpišem ugovor s jednim operaterom, odmah zatim s drugim, a nakon toga i trećim. Kad sam im sve potpisao, uzeli su mi sva tri mobitela i rekli mi kako će oni sada dalje srediti pretplatu te da trebam samo čekati, a oni će me obavijestiti kada ću početi s poslom”, ispričao je prevareni 33-godišnjak.

Prekasno shvatio da je žrtva prevare

No, samo nakon nekoliko dana shvatio je da je prevaren.

”Naime, dobio sam dva računa za mobitel jedan na 16.500 kuna, drugi na 13.500 kuna, a nekoliko dana kasnije i treći na 2.800 kuna. Naravno, odmah sam nazvao teleoperatere i blokirao svoje ugovore, no bilo je kasno. Moji ”agenti” i dalje su mi govorili da ništa ne brinem i da će sve biti u redu. No, desetak dana kasnije izgubio im se svaki trag i više se nisu javljali na mobitele. Sve sam prijavio i policiji, a teleoperateri su mi samo rekli kako račune moram podmiriti ili mi prijeti ovrha, i da ne mogu ništa napraviti dok se sudom i pravomoćnom presudom ne pronađe krivac.

Prijeti mu ovrha

U prosincu sam bio i na policiji na prepoznavanju i na slici odmah prepoznao jednog od njih. Mislim da su ga uhvatili, ali što će biti dalje, ne znam. Znam da sam postupio naivno jer sam sam došao s osobnom iskaznicom i potpisao ugovore, no što da sada radim”, pita se zabrinuti 33-godišnjak.

Zbog toga što račune nije platio, niti ih može platiti, sada mu se prijeti ovrhom.

”Imam manje od tri tisuće kuna plaće. I ovako jedva preživljavam i spajam kraj s krajem i ne znam što će biti ako mi ovrhom sjednu ne plaću”, rekao je.

(Radio Glas Drine/Depo)