Duh djevojčice opsjeda kuću: Ko je proveo noć u kući, završio je...

Duh djevojčice opsjeda kuću: Ko je proveo noć u kući, završio je na psihijatriji

528
0
PODIJELI

Čak i oni koji se okuraže pristupiti ukletoj kući u mjestu Škrinjari u Hrvatskoj, koja je na samom zavoju, na izlasku iz Sv. Ivana Žabna na državnoj cesti prema Vrbovcu zapahne ih težak, ustajao vonj, koji ih od tog nauma vrlo brzo odgovori. Strah, neugodni trnci, čudni zvukovi, jeza… mnogi mještani vjeruju kako je opsjednuta duhovima.

Svjedočili su kako se u neposrednoj blizini uklete seoske kuće i u njezinoj unutrašnjosti čuje jecanje djeteta. Plač navodno dolazi iz bunara u kojem se utopila djevojčica koja je ondje živjela s obitelji. A drugi vjeruju kako te jezive krikove ispušta duh mlade žene koju je netko brutalno ubio i njezino truplo zabetonirao u temelje kuće. Duh se nikad nije smirio. Još jedna priča često se spominje, a govori o zaboravljenom groblju i nemirnim pokojnicima koji ondje obitavaju. Sve ove tvrdnje još su neugodnije s obzirom na to da se kuća nalazi odmah nakon oštrog zavoja, na kojem su učestale teške prometne nesreće.

Čitatelj 24sata.hr Tomislav Kovačević (18) iz Virovitice s djevojkom se na povratku iz Zagreba zaustavio kako bi “istražio” tajnu kuće i zaprepastio se.

– Djevojka i ja smo došli do kuće te kamerom snimali kuću i okoliš. Na displeju kamere u pozadini smo iznenada vidjeli siluetu žene, a potom se pretvorila u siluetu djeteta. Moja djevojka je vrisnula i pobjegla – kazao je Kovačević, koji je poslao fotografije spomenutom listu.Kucaduhova2- Naježim se kad se sjetim te noći. Sestra i ja smo se s prijateljem vraćali iz Bjelovara. Odjednom smo pred tom kućom ugledali ženu. Stajala je na mostu sklopljenih ruku i zavijala prema njoj. Bilo je jezivo. A onda se okrenula prema nama. Pamtit ću to dok sam živa. Žena nije imala lice nego neku sjenu, a umjesto očiju rupe… – ispričala je novinarima turistkinja koja je također željela provjeriti istinitost priča koje godinama kolaju o kući.

kuca1

Kuća je promijenila nekoliko vlasnika

Tragom raznih svjedoka, novinari 24sata su posjetili mještane koji žive u susjedstvu. Starija žena čija se kuća nalazi točno preko puta “uklete kuće” odlučila je reporterima ispričati o njezinoj povijesti pod uvjetom da ostane anonimna. Kaže kako se doselila u Škrinjare 1959. godine, kad je na mjestu na kojem je sad “ukleta” bila stara, u kojoj je živjela obitelj Alojza Smolka.

– On je kuću prodao Gabri Stričeku, koji se doselio iz Zagorja. Potom je kuću od njih kupio Stipe Čališ, koji je početkom 1970. godine srušio staru i sagradio ovu kuću – govori o povijesti kuće vitalna žena koja je zakoračila u deveto desetljeće.

Babe u selu su tad govorile da tu nema sreće. Nakon što su Čališi uredili prizemlje i namjestili ga, odselili su se u Hercegovinu, a Stipe je kuću planirao dati sinu. U konačnici stavio ju je na prodaju. No, kako su puno novca tražili za nju, tvrdi naša sugovornica, nije bilo kupca koji bi platio taj iznos i ona je iz godine u godinu propadala. Dolazili su kradljivci i polako “čistili” kuću. Što se tiče paranormalnih događanja, susjeda kaže kako je to plod mašte.

– Da ima nešto, sigurno bih ja vidjela. Kad smo gradili staju, ja sam preko držala krave i po noći ih znala obilaziti. Nikad ništa neobično nisam doživjela niti čula – tvrdi susjeda. Kuća je s vremenom propadala, a kat nije bio dovršen te su se razne životinje uselile u kuću. Od lisica, sova, štakora… Kada puše jak vjetar osjeti se huk zraka koji struji kroz kuću.

– Priče o nestvarnim bićima proistekle su od toga što tijekom ljeta razni posjetitelji dolaze u kuću i tamo se opijaju te čuda rade. Pale svijeće i tako pridonose fami o prisutnosti duhova. Ja sam doista uplašena jer je tamo leglo štakora i vrijeme je da se to počisti – kazala je.

Vlasnik ju je nudio besplatno onima koji uspiju prespavati u njoj

Najviše je plaše ljetni dani jer, kako kaže, s njima dolaze i oni koji će cijelu noć bančiti i orgijati te tako širiti legendu o ‘‘ukletoj kući u Škrinjarima’’. No svjedočanstva o ukletoj i zastrašujućoj kući ne prestaju. Posljednji vlasnik se odselio nakon samo nekoliko mjeseci i ponudio kuću onome tko u njoj uspije ostati do jutra.

Navodno se prodaje od 1997. po niskoj cijeni, ali je nitko ne želi kupiti.

Proveli noć u kući pa posjedili i završili na psihijatriji

Postoji i podrum, ali podrumska vrata su zabetonirana. Mnogi se pitaju što krije. U kući su pokušali prespavati mnogi: skupina policajca, smjelih avanturista, pa skupina bjelovarskih taksista. Policajci se navodno ne sjećaju događaja dva sata prije ulaska u kuću, kao da su izbrisana. Ujutro su ih navodno pronašli susjedi kako izbezumljeno tumaraju oko kuće, potpuno sijedi, a nedugo nakon tog događaja završili su na bjelovarskom odjelu psihijatrije u zgradi Vila Marija.

Ovo su samo neki od scenarija koje navode forumaši na internetu, a postoji čak i profil na Facebooku pod nazivom “Škrinjari Ukleta Kuća Duhova”. Fejsbukovci spominju da su usred noći vidjeli žarulju koja se na prozoru potkrovlja kuće njiše i svijetli iako struje ni žarulja tamo odavno nema.

Kako bilo, kuća i dalje propada, gusto granje okolnog drveća uvuklo se kroz prozore i vrata. Osjećaj jeze koji ledi krv u žilama obuzeo je i nas tijekom reportaže. Ili su to samo priče…

(24.sata.hr)