Baka Slavna iz Srbije lagala da je tokom poplava spavala na drvetu

Baka Slavna iz Srbije lagala da je tokom poplava spavala na drvetu

84
0
PODIJELI

Baka Slavnina priča je jedna od mnogih koje su u vrijeme poplava dirnule ljude i natjerale im suze na oči. Naime, ova starica iz Velikog Polja kod Obrenovca osvojila je Srbiju nakon što je medijima ispričala da je dva dana provela na jasenu kako bi se spasila iz bujice.

“Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htjela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bježim, a kada sam vidjela da mi je kuća već puna vode otrčala sam do sjenika, popela se na krov, skinula četiri crijepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka”, pričala je svojevremeno Slavna za Pink TV.

Nakon što je smještena u Kombank Arenu, ponovo se pojavila sa tvrdnjom da je opljačkana.

Međutim, sada je za B92 njen komšija, Dragi Marković, rekao da je cijelu priču izmislila.

“Od kako je ja znam, a to je četrdeset godina, ona plasira laži, ali ih je sada medijski isplasirala i debelo naplatila. Ta žena nije bila na jasenu, već na potkrovlju, na kući koja se nalazi u Obrenovcu, i za svo to vrijeme je komunicirala sa mnom, dok sam stajao na prozoru i čekao pomoć”, rekao je..

Dodao je da je cijelu priču čula od Vesne Tešanović koja je, kako on kaže, stvarno provela noć na nekom manjem drvetu.

“Tu priču je Slavna čula kada se voda povukla iz dvorišta, od gospođe Vesne Tešanović koja je došla sa svojim sinom i ispričala kako je provela noć na drvetu, ali ne na jasenu, nego na nekom manjem stablu. Slavna je čula i plasirala tu priču, čak je i plasirala priču da smo je mi kao komšije pokrali”, završio je Marković.

Baka Slavna nije prva uz koju se vežu ovakvi skandali. Slobodan Nedeljković, poznatiji kao Džambo, iskoristio je poplave kako bi dobio kuću od države i 30.000 dinara pomoći koja je skupljena za njega. Tokom poplava u Obrenovcu pomagao je u spašavanju svojih sugrađana a u medije je plasirao informaciju kako danima nije znao za sudbinu svog dvogodišnjeg sina Stefana koji je s majkom Jasminom ostao u poplavljenoj kući.

No, sve je bila laž koju je Nedeljković priznao policiji. Naime, Slobodan nema ni ženu ni dijete, a lagao je kako bi dobio kuću od države jer je živio kao podstanar. Protiv njega će biti podnijeta prijava zbog prevare, zbog uzetog novca od humanitarne pomoći. Džambo inače živi s bakom i dva ujaka.

(Radio Glas Drine/Klix)