Američki meteorolozi najavljuju velik rizik od oluja i poplava u regiji

Američki meteorolozi najavljuju velik rizik od oluja i poplava u regiji

61
0
PODIJELI

Facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka i utorka najavljuje jače promjene vremena uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavine, pri tome je moguće izraženije nevrijeme te obilnija kiša moguće su lokalne bujične poplave.

Po pisanju ove stranice u srijedu nas također očekuje vrlo nestabilno crijeme uz čestu kišu te pljuskove na velikom dijelu jugoistoka Europe.

Amerikanci najavljuju veliki rizik od oluja i poplava u našoj regiji.

Američke stranica accuweather.com najavila je obavještenje za nadolazeću ciklonu u kojem stoji da bi sutra nevečer na sjeveru Hrvatske u kratkom vremenskom prazdoblju moglo pasti preko 50 mm kiše, što bi dovelo do lokalno poplavljenih prometnica i bujičnih poplava u nekim naseljima. Tijekom ponedjeljka polje niskog tlaka će se kretati preko većeg dijela Italije i donositi lokalno obilnije padavine većem dijelu te zemlje, kao i lokano na Jadranu, zapadnim dijelovima Bosne i Hercegovine i zapadnim dijelovima Crne Gore. Najveća opasnost od bujičnih poplava ja na području planinskih lanaca Apenina i Dinarida, zbog toga što se veća količina kiše može sliti u planiske potoke.

Ova američka meteorološka internet stranica da će se sredinom tjedna jake kiše i opasnost od mogućih poplava će se smanjiti, ali lokalni pljuskovi nam ostaju do kraja tjedna.