Reaktiviran rad FK “Teočak”-izabrano novo rukovodstvo i uprava kluba

Preporučujemo

Prošle sedmice održana je izborna skupština FK “Teočak” na kojoj je usvojen novi Statut FK “Teočak”, izabrana nova uprava, te usvojen program rada sa finansijskim planom za 2022.godinu.

Za predsjednika Upravnog odbora FK “Teočak” izabran je Suad Mustajbašić, a za članove Uprave Ibrica Bećić, Edin Halilović, Amel Hasanović, Zijad Ćosić, Edin Mujanović, Jasmin Džuzdanović, Besim Horić i Senad Mujić.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Abdulkadir Mulaosmanović, a njegov zamjenik je Nermin Mehić.

Određeni su i prioriteti za rad u sljedećoj godini. To su preregistracija kluba, obezbjeđenje sredstava za normalno funkcionisanje kluba, pripremanje igrališta u Mumbašićima i stvaranje uslova za takmičenje u 3.kantonalnoj ligi od slijedeće sezone, selekcija igrača gdje je naglašen stav da se radi sa mlađim igračima, opremanje ekipe svom potrebnom sportskom opremom i stvaranje drugih uslova za rad i takmičenje kluba u narednoj sezoni.

Takođe, posebno je naglašena obaveza transparentnog postupanja sa sredstvima kluba i redovnog informisanja javnosti putem medija i putem facebook stranice kluba.

Izražen je optimizam da će podršku ponovnom pokretanju rada FK “Teočak” dati svi patrioti ljubitelji sporta, sponzori i prijatelji Kluba u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Podsjetimo FK “Teočak” se dugo godina takmičio u prvoj kantonalnoj ligi, a najveći uspjeh je finale kantonalog Kupa prije dvadesetak godina protiv Mramora.

Svoj rad FK “Teočak” je zamrznuo 2017. godine, a nova Uprava će pokušati ovaj fudbalski klub vratiti na staze stare slave.

Budimo zajedno za naš FK “Teočak”!

Najnovije

spot_img