Ratni komandant Prve teočanske brigade i poslanica u Skupštini TK uputili čestitku građanima Općine Teočak povodom obilježavanja Dana Armije RBiH

Preporučujemo

Ratni komandant Prve teočanske brigade Dževad Avdičević i poslanik u Skupštini TK Suvada Džuzdanović uputili su čestitku svim građanima Općine Teočak povodom obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH.

„Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, preživjelim logorašima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Teočaka, Ugljevika, Bijeljine, Janje, Sapne i Zvornika, čestitamo 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Danas se treba sjetiti svih onih pripadnika Armije RBiH koji su, braneći svoju državu i naš Teočak dali svoje živote i dijelove tijela da bismo mi, danas, u miru mogli nastaviti borbu za opstanak države, njen razvoj i prosperitet. Njihova žrtva nas obavezuje da u toj borbi istrajemo, jer je to naš dug prema njima ali i prema generacijama koje dolaze. Našim šehidima i poginulim borcima neka je vječni rahmet i slava i veliko hvala za sve ono sto su učinili da bismo živjeli u slobodnoj, nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini“, stoji u čestitki koju su potpisali Dževad Avdičević i Suvada Džuzdanović.

Najnovije

spot_img