Ramić u Kalesiji: Prioriteti su izgradnja puteva i 99 stambenih jedinica za socijalno osjetljive porodice

Preporučujemo

Ministar u Vladi FBiH Edin Ramić posjetio je Kalesiju, gdje se sastao sa načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom u Skupštini TK Hasibom Kurtić.
Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići, obišli su dionicu puta čija izgradnja počinje za koji dan. 
Na području općine Kalesija Federalno ministarstvo implementira projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađno 99 stambenih jedinica.
Radovi na izgradnji višestambenih objekata su u toku. Ramić i Džafić su posjetili lokalitet izgradnje objekata gdje su upoznati o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje. 
Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternaticnih smještaja  te porodice iz socijalno osjetljivih kategorija.
Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija. Ugovore su potpisali Subašić Aljo i Šehić Hajrija. 
Zasnivanje prvog radnog iskustva im je od velikog značaja jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, a ujedno će dodatno usavršiti svoje radne vještine i kompetencije, ističu korisnici programa Aljo i Hajrija.

Najnovije