Ramić posjetio povratnike u Liplju kod Zvornika

Preporučujemo

Povratničko mjesto Liplje kod Zvornika broji četiri mjesne zajednice koje međusobno graniče. Ovu povratničku zajednicu posjetio je danas federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Sa povratnicima iz zvorničkog naselja Liplje održan je sastanak gdje su sagledane potrebe, naročito u oblasti putne infrastrukture.

Ministar Ramić obišao je putni pravac koji povezuju naselje Kadrići sa Lipljem.

– Prošli smo danas putnim pravcem za kojeg je iskazana namjera za sanaciju. Put je u veoma lošem stanju, a znamo da je jedna od pretpostavki u održivom povratku dobra putna komunikacija. Raduje nas da su mještani, zajedno sa svojim komšijama koji borave u dijaspori, osigurali većinski dio sredstava. Ohrabrili smo ih u realizaciji ovog za njih važnog projekta i svakako da ćemo uzeti učešće. Tu su i predstavnici lokalne vlasti, tako da ćemo zajedničkim naporom i udruživanjem sredstava uspješno završiti ovu aktivnost i još jedno povratničko mjesto učiniti ugodnijim mjestom za življenje. To nam je, zapravo, misija i obaveza – kazao je ministar Ramić

Sastanku su, pored ministra Ramića, prisustvovali i povratnici iz mjesta Kamenica, kao i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Najnovije

spot_img