Ramić posjetio gradilište u Špionici (VIDEO)

Preporučujemo

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić obišao je gradilište u Špionici u kojoj su u toku radovi na izgradnji 62 stana za raseljene i osobe u stanju socijalne potrebe. 

Vrijednost projekta je više od četiri milona KM. 

– U Špionici se grade 62 stana, to je jedan od većih projekata koje realizira Federalno ministarstvo. Samo čekamo da nam lokalne vlasti ili načelnik izdaju upotrebni dozvolu i da riješe probleme s Elektroprivredom, sa njihovim trafostanicama, kako bi uselili korisnike. Nadam se da će se to desiti do kraja godine. Ovdje vidimo u kojoj je fazi i gradilište u Tinji. Radi se o 20 stanova. Ukupna vrijednost radova je negdje blizu oko 1,8 miliona KM – kazao je Ramić. 

Radovi su počeli u aprilu ove godine, a završetak je planiran za april 2021. godine. 

Federalno ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice će u Srebreniku pružiti finansijsku podršku, preko javnog poziva,  izgradnji pristupa magistralnom putu od mosta u naselju Polje u Mjesnoj zajednici Potpeć, a projekt je vrijedan 55.000 KM.  

Također, Srebrenik je dobio i finansijsku podršku za još dva projekta, za asfaltiranje još jednog puta i čitaonicu.   

Nakon Srebrenika predstvanici Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice obišli su i Gradačac gdje je u toku asfaltiranje puta Kamnik – Rajska dužine oko 1,5 KM, za ovu dionicu izdvojeno je više od 280.000 KM. 

(RTV GLAS DRINE/FENA)

Najnovije

spot_img