PS Sapna sprovela kampanju “Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument” (FOTO)

Preporučujemo

Policijski službenici PS Sapna danas su u okviru kampanje “Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije instrument” izvršili prezentaciju projekta građanima te je podijeljen i promotivni materijal.

Naime, riječ je o kampanji koja se realizuje na području cijelog TK-a uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR).

Cilj kampanje je podići svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i promovisanje odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem, a ključne poruke su: Neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo i Pucanje u vazduh iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Na području Tuzlanskog kantona provodi se od 20. do 24. decembra 2022. godine, te će se u navedenom periodu, pored danas održane centralne promocije u Tuzli, na nivou ostalih policijskih uprava realizovati prigodne aktivnosti na promociji kampanje (podjela promotivnog materijala – letaka sa ključnim porukama i razgovor sa građanima).

Uprava policije MUP TK-a i ovim putem apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda, te da svojim ličnim primjerom doprinesu kako boljoj ličnoj, tako i opštem stanju sigurnosti, kako bi predstojeći praznici protekli u najboljem redu.

Najnovije

spot_img