Profesor ošamario dvije učenice, pa učenik udario njega

Profesor ošamario dvije učenice, pa učenik udario njega

457
0
PODIJELI

Profesor fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je tokom časa učenicu drugog razreda te gimnazije, prenosi “TV Prva” i dodaje da je odmah potom udario i drugu djevojčicu.

Incident se dogodio naočigled drugih đaka, koji su odmah reagovali i pokušali da zaštite drugarice. Kako prenose mediji, jedan učenik udario je profesora.

Policija je bila na mjestu događaja, a u gimnaziju u Mirijevu došla je i hitna pomoć, da pregleda djevojčicu.

Sve je počelo, prema nezvaničnim informacijama, kada je udarena učenica negodovala zbog ocjene. Profesor joj je udario šamar, a potom i drugoj učenici koja je odmah ustala u odbranu drugarice. Nastao je opšti metež, jer su reagovali i ostali đaci, pri čemu je jedan učenik, na kraju, udario pomenutog nastavnika.

U školu je pozvana policija, zasjedao je i Školski odbor.

Incident se dogodio tokom trećeg časa na kome su učenici nezadovoljni načinom ocjenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od profesora i pitali koji su kriterijumi za ocjenjivanje.

“Profesor je objašnjavao kriterijume ocjenjivanja, a djevojčica se nije složila s njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar”, kaže za “Tanjug” pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Kitanovićeva kaže da su čuli vrisku djece u odjeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

Škola je o svemu odmah obavijestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvjete.

Pozvana je i Hitna pomoć, koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvjete kažu da su obaviješteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario djevojčice podnio zahtjev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

“Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (član 166. ZOSOV)”, navode u Ministarstvu prosvjete.

(RTV GD/Nezavisne)