Privode se kraju radovi na rekonstrukciji vodozahvata „Orlovski potok“

Preporučujemo

Rekonstrukcija vodozahvata „Orlovski potok“ iz kojeg se vodom snabjevaju mještani MZ Goduš i MZ Vitinica privodi se kraju.

Prema informacijama dobivenim od izvođača radova, ukoliko vremenske prilike posluže, svi planirani radovi bi trebali biti završeni do kraja nedjelje.

Jedini problem bi mogle biti padavine jer se radi o šumskom terenu i šumskim putevima koji bi ukoliko padne kiša mogli biti neprohodni za kamione i druge radne mašine.

Završetkom radova na ovom velikom projektu, trajno i kvalitetno će biti riješen problem vodosnabdjevanja Goduša i Vitinice, a dosadašnju tehničku vodu koju su građani ovih mjesnih zajednica koristili, zamjenit će pitka voda.

Vrijednost projekta iznosi 244.810,69 KM a finansira se sredstvima Ureda za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede u iznosu od 171.367,48 KM i iz budžeta općine Sapna u iznosu od 73.443,21 KM.

Ovo je drugi od tri projekta koji su ugovoreni sa Uredom za koordinaciju projekata a koji se realizuju na prostoru općine Sapna.

Najnovije

spot_img