Prijetnje u Americi: Tramp će sa muslimanima kao Hitler sa Jevrejima

Prijetnje u Americi: Tramp će sa muslimanima kao Hitler sa Jevrejima

403
0
PODIJELI

Četiri džamije u Americi – tri u Kaliforniji i jedna u Džordžiji – dobile su pisma u kojima se prijeti da će novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp muslimanima učiniti isto što i Hitler Jevrejima, saopštio je danas Savjet za američko-islamske odnose (CAIR).

U pismima ispisanim rukom o muslimanima se govori kao “djeci Satane”, a za Trampa se kaže da je “novi šerif u gradu” koji će “očistiti Ameriku i učiniti da ona ponovo sija” tako što će iskoreniti muslimansku populaciju, prenosi “Vašingon post”.

“Vi muslimani ste odvratni i prljavi ljudi. … Vi ste zlo. Vi obožavate đavola. Ali, dan za vašu naplatu je stigao”, navodi se u pismima uz “savjet” da im je bolje da spakuju kofere i da se gube odatle.

Pismo se završava riječima: “Živ bio predsjednik Tramp” i “Bože, blagoslovi Ameriku”.

Dok iz policije poručuju da se radi o vjerskom zastrašivanju, izvršni direktor CAIR Edvard Ahmed Mičel kaže da se “muslimani plaše Boga, a ne anonimnih prijetnji punih mržnje”.

“Ko god da je poslao ta pisma treba da zna da su ona samo ojačala našu rešenost da se molimo, branimo svoja prava i gradimo mostove sa susjedima”, rekao je on. Portparol CAIR Ibrahim Huper izjavio je za “Vasington post” da zbog ove antimuslimanske retorike treba kriviti predsjedničku kampanju.