Pretukao suprugu u Hitnoj pomoći

Preporučujemo

Američka državljanka C. O. pretučena je u ambulanti Hitne pomoći u Plavu. Prema nezvaničnim informacijama, nju je najvjerovatnije izudarao suprug D. S, a cijeli slučaj ispituju nadležni organi.

Incident s teškim posljedicama dogodio se 16. avgusta. Nesretna žena oporavlja se od povreda u beranskoj Opštoj bolnici, piše “Dan”.

Kako saznaje “Dan”, ekipa Hitne pomoći je tog dana dobila poziv da je ženi loše i oni su odmah otišli na označenu adresu i dovezli ženu u ambulantu.

“Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je pretučenoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je pretukao. Kada su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva”, rekao je neimenovani izvor “Dana”.

Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportovana do Berana, gdje je hospitalisana na urgentnom odjeljenju.

“Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem obliku u jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD”, rekao je izvor “Dana”.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić je kazao da je žena zbrinuta i ukazana joj potrebna medicinska njega, te da joj je stanje stabilno i oporavlja se. Nije saopštio o kakvoj vrsti povreda se radi.

Iz Odjeljenja sigurnosti u Plavu je “Danu” rečeno da na tom slučaju radi kriminalistička policija.

Najnovije