Preminuo Zulfo Salihović

Preporučujemo

Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica preminuo je večeras u Tuzli od posljedica srčanog udara, u 55. godini. Ovu vijest potvrdio je Ćamil Duraković, njegov kolega iz skupštinskih klupa i koalicije “Moja adresa: Srebrenica”.

“Bez riječi sam. Na bolji svijet otišao je moj ahbab Zulfo. Jedan od rijetkih na koje sam mogao računati i osloniti se, u svakom smislu. Srebrenicu je nosio u srcu. Prijatelju, čitam naše zadnje poruke i ne vjerujem da te više nema. Da ti Bog dragi da sve blagodati onoga svijeta. Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo”, naveo je Duraković na Facebooku.

Salihović je bio predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”. Ove godine bio je i predsjednik Pododbora za “Marš mira 2021”.

Nakon što je preživio genocid, život je posvetio Srebrenici te je bio jedan od najprepoznatljivijih aktivista u borbi za opstanku Bošnjaka u ovoj općini.

Kako nam je kazao Duraković, vrijeme i mjesto dženaze Salihoviću u ovome momentu nije poznato i bit će objavljeno naknadno.

Najnovije

spot_img