Predstavnici Delegacija Europske komisije obišli gradilište regulacije korita rijeke Sapne

Preporučujemo

Općinu Sapna danas su posjetili predstavnici Delegacije Europske komisije, koji su zajedno sa predstavnicima Općine Sapna, nadzornog organa i izvođačem radova, obišli gradilište regulacije korita rijeke Sapne, kako bi se uvjerili u dinamiku izvođenja radova.

Nakon obilaska gradilišta u kabinetu općinskog načelnika upriličen je sastanak na kojem se razgovaralo o realizaciji nevedenog projekta i nekim tehničkim detaljima projekta.

Inače, već šest mjeseci traju radovi na projektu regulacije korita rijeke Sapne na dijelu vodotoka od centralnog dijela općine Sapna do mosta u MZ Sapna a čija dužina iznosi oko 800 metara.

Radove vrijednosti oko milion konvertibilnih maraka izvodi građevinsko preduzeće Roading d.o.o. Gračanica a projekat se implementira putem Delegacije Europske komisije u BiH uz finansijsku podršku IPA II programa.

Realizacijom ovog projekta još jedan dio korita, koji prolazi kroz teritoriju općine Sapna biće uređen, čime će izlijevanja rijeke Sapne u centralnom dijelu naše općine biti svedeno na najmanju mogućnost.

Rok za završetak radova na ovom i još nekoliko sličnih projekata širom Bosne i Hercegovine koji se implementiraju putem Delegacije Europske komisije i IPA II programa traje godinu dana.

Najnovije

spot_img