Predložen pritvor za muškarce koji su maloljetne konobarice tjerali na prostituciju

Preporučujemo

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je pritvor za Dževada Salkića (55) i Suvada Kozarevića (39) zbog postojanja osnovane sumnje upletenosti u prostituciju, odnosno da su navodno seksualno iskorištavali više djevojaka među kojima su i dvije maloljetne.


Kako se navodi u saopćenju Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je Salkić, kao vlasnik ugostiteljskog objekta na području Čelića, tokom 2016., 2019. i do marta 2020. godine, vrbovao i zaposlio dvije maloljetne djevojke, kao i veći broj punoljetnih žena, obmanjujući ih da će raditi samo kao konobarice, te je iskorištavajući njihov težak materijalni položaj i druge okolnosti, uz upotrebu prijetnji i sile, navodio dvije maloljetnice i druge djevojke da imaju seksualne odnose sa gostima u samom objektu ili na drugim lokacijama.

“Pri tome ih je zastrašivao, često im ograničavajući slobodu kretanja, a i sam ih seksualno iskorištavao”, kažu iz Tužilaštva TK.

Navodi se da je Suvad Kozarević osumnjičen da je kao šef osoblja u Salkićevom objektu postupao po njegovim uputama, te je također silom, prijetnjama i ucjenama navodio djevojke da pružaju seksualne usluge većem broju gostiju a i sam ih pokušavao seksualno iskorištavati.

Po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužilaštva, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-Odjeljenje za borbu protiv organiziranog kriminaliteta su 7. aprila izvršili pretrese na tri lokacije u Čeliću, nakon čega su osumnjičeni uhapšeni.

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze jučer predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

(RTV GD/klix)

Najnovije