Povjereništo SDA Kalesija: Svi stranački organi su razriješeni dužnosti

Povjereništo SDA Kalesija: Svi stranački organi su razriješeni dužnosti

332
0
PODIJELI

Odlukom Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona imenovano je Povjereništvo za Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija koje ima zadatak da provede sve potrebne aktivnosti u cilju održavanja unutarstranačkih izbora kako bi bilo izabrano novo rukovodstvo Stranke demokratske akcije u Kalesiji.

Povjereništvo je započelo sa aktivnostima i na održanoj konstituirajućoj sjednici na kojoj je donesena odluka o razrješenju svih stranačkih organa, odnosno rukovodstva stranke od mjesnih ogranaka do kompletnog općinskog odbora, te utvrđen plan rada sa dinamikom realizacije.

U narednom periodu biće određeni povjerenici za mjesne ogranke i izvršen obilazak svih ogranaka sa ciljem sagledavanja stanja i priprema za izbore koji se trebaju obaviti u narednih 6 mjeseci.

Povjereništvo će, na osnovu postignutih rezultata na oktobarskim izborima po mjesnim ograncima i broja reevidentiranih članova Stranke, odrediti kriterije za imenovanja i formiranje rukovodstava mjesnih ogranaka.

Osim navedenog, Povjereništvo je preuzelo sve obaveze i ingerencije Općinskog odbora SDA Kalesija te će u narednom periodu voditi aktivnosti zajedno sa Klubom vijećnika SDA u Općinskom vijeću Kalesija na pripremi i utvrđivanju stavova za rad i odlučivanje na sjednicama Općinskog vijeća.

Također, Povjereništvo će nastaviti saradnju sa svim političkim subjektima koji imaju slične poglede na trenutnu političku situaciju u Kalesiji, kako bi čineći poziciju ili opoziciju, bili aktivan i važan faktor političkog života čime će realaizovati i provoditi zvaničnu politiku Stranke demokratske akcije.

Članovi i simpatizeri SDA Kalesija, kao i cjelokupna javnost, biće redovno informisani o svim aktivnostima koje Povjereništvo bude provodilo, saopćeno je iz Povjereništva SDA Kalesija.