Pokrenuta istraga o učešću pripadnika OSBiH u Banjoj Luci

Pokrenuta istraga o učešću pripadnika OSBiH u Banjoj Luci

222
0
PODIJELI

Ministarstvo odbrane BiH pokrenulo je istragu pod kojim okolnostima i kako je došlo do učešća i postrojavanja pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi Dana Repubike Srpske u Banjaluci, potvrđeni je iz ovog ministarstva.

“Ministarstvo odbrane ustanovit će to kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti i o tome obavijestiti Predsjedništvo BiH”, rekla je portparol ovog ministarstva Uma Sinanović.

Iz Ministarstva odbrane BiH jučer su saopštili da nisu izdali naređenje za učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u aktivnostima u Banjaluci povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo izdalo Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH uputstvo, u kojem se isključuje bilo kakvo učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u aktivnostima 9. januara, kako je to navedeno i u pismu NATO štaba u Sarajevu.

Na glavnom banjalučkom trgu jučer je postrojena počasna jedinica Oružanih snaga BiH, odnosno Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, čiji je starješina predao raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.