Počinje sanacija Memorijalnog centra u Potočarima, osigurano 2 miliona KM

Preporučujemo

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem budžeta Vlade Federacije BiH, osiguralo je sredstva za projekat rekonstrukcije bivše fabrike akumulatora u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predstavnik odabranog izvođača radova, uz prisustvo predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Ševketa Hafizovića, potpisali su ugovor o izvođenju radova.

Ramić je rekao da je rekonstrukcija i sanacija objeka ta Memorijalnog centra u Potočarima jedan od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

“Samo u toku ove godine implementiramo oko dva miliona KM za tu namjenu. Pored rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora, u toku su radovi i na vanjskom uređenju i izgradnji putne infrastrukture uz samom Memorijalnom centru. Završetkom ovog projekta Vlada FBiH je zaokružila jednu cjelinu u izgradnji i sanaciji Centra. To pokazuje našu opredijeljenost da nastavimo sa podrškom u očuvanju sjećanja na svako ukopano tijelo u Potočarima, ali i u drugim krajevima naše domovine”, istakao je Ramić.

Institucionalna podrška Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari je garant njegovog opstanka i uspješnog razvijanja.

“Vlada FBiH je najveći investitor u Centru. Završetak rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora nam je od velikog značaja, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog historijskog značaja i sjećanja na period 1995. godine. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u kontinuitetu podržava naš rad, zahvalni smo ministru Ramiću koji je prepoznao važnost realizacije ovog projekta”, poručio je Ševket Hafizović, predsjedavajući Upravnog odbora MC te se još jednom zahvalio na podršci koju im Vlada FBiH i resorno ministartsvo pružaju.

Najnovije

spot_img