Počinje izgradnja infrastrukture u Bijeljini: Sporazum ukupne vrijednosti preko pola miliona KM

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima.Sporazumom su definisani projekti u oblasti putne i komunalne infrastrukture, te projekti sportskog karaktera, čiju implementaciju sufinansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Bijeljina.

„Realizacijom potpisanog sporazuma rješavamo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima Bijeljine i Janje. Pored asfaltiranja puteva, radimo izgradnju ulične rasvjete, stubne trafostanice u Janji, a tu je i podrška za F.K. „Podrinje“ Janja. Trajno rješavamo problem prijevoza igrača ovog kluba koji okuplja veliki broj sportista. Raduje nas opredijeljenost gradonačelnika Petrovića da zajednički pomažemo povratak i olakšavamo život povratnicima“, kazao je ministar Ramić.


Gradska uprava Grada Bijeljina izdvojila je preko 150.000 KM za realizaciju potpisanog sporazuma.

„Ovo je nastavak dobre saradnje sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Projekte smo prijavili na javni poziv i narednih dana kreće njihova realizacija. Vrlo rado učestvujemo u tom projektu. Time rješavamo preko 10 veoma važnih infrastrukturnih projekata. Ovakav vid saradnje doprinosi jačanju lokalnih zajednica i suživotu jer u konačnici korist imaju svi građani Grada Bijeljina. Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Ramiću na dosadašnjoj podršci koja je bila od velikog značaja“, ističe gradonačelnik Petrović

Najnovije