Počeli radovi na ugradnji sistema navodnjavanja stadiona NK “Teočak” (FOTO)

Preporučujemo

Nakon završene sezone u II kantonalnoj ligi, grupa Zapad, počeli su radovi na izgradnji automatskog sistema navodnjavanja stadiona NK “Teočak” u Mumbašićima.

Vrijednost projekta je oko 45 hiljada KM, a finansira ga Vlada TK-a.

Prema riječima izvođača radova radova, a to je Finesa d.o.o. Kalesija, svi elementi sistema su obezbjeđeni i isti je spreman za montažu, tako da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku.

Na taj način stadion “Štirac arena” u Mumbašićima će dobiti najmoderniji sistem navodnjavanja, koji će u potpunosti biti automatizovan i moći će da se programira prema potrebama.

Nakon završetka ovih radova, na stadionu će biti postavljeni reflektori sa savremenom rasvjetom. Za ovaj projekta obezbjeđeno je oko 20 hiljada KM.

Ambiciozna Uprava NK “Teočak”, na čelu sa predsjendikom Suadom Mustajbašićem, u prethodnom periodu mnogo je uradila na poboljšanju uslova na stadionu u Mumbašićima. Nema sumnje da će ovaj stadion, kada sve bude završeno, biti jedan od najboljih i najmodernijih u rangu u kojem se takmiči NK “Teočak” i da će zadovoljiti uslove za igranje utakmica i u višem rangu takmičenja.

Najnovije

spot_img