Ovo je Stefan Blagojević, uhapšen u Zvorniku zbog ubistva u Beogradu

Ovo je Stefan Blagojević, uhapšen u Zvorniku zbog ubistva u Beogradu

486
0
PODIJELI

Stefan Blagojević (25) iz Beograda, drugi osumnjičeni za ubistvo Vladimira Bjelanovića (37), uhapšen je u Zvorniku u Republici Srpskoj.

Lisice na ruke stavljene su mu u jednom stanu u centru grada, u kom je bila i njegova djevojka, čiji identitet nije saopšten.

Blagojević se tereti da je zajedno s Predragom Ratkovićem (40), bivšim pripadnikom JSO, u srijedu likvidirao Bjelanovića u Mileševskoj ulici na Vračaru. On je uhapšen u akciji policije RS, koja je sarađivala s MUP Srbije.

“Kriminalistička policija RS došla je do saznanja da se Blagojević krije na području Srpske. Osumnjičeni je ubrzo lociran i uhapšen u petak uveče u Zvorniku. Utvrdili smo da je nakon zločina u Beogradu prešao granicu pomoću falsifikovanog pasoša BiH na ime Drago Crnomarković”, rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Blagojević je nakon hapšenja predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, a uskoro će biti pokrenut ekstradicioni postupak. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je upravo Blagojević s dva hica ovjerio Bjelanovića.

“On je sedeo u parku i čekao da Bjelanović izađe iz zgrade, dok je Ratković s heklerom u rukama stajao između automobila na parkingu. Blagojević je, kako se pretpostavlja, prvi prišao i pucao iz pištolja u Bjelanovićev automobil. Bjelanović je izašao i počeo da beži, a tad je na njega osuo paljbu Ratković, bivši član JSO”, piše list.

Kad je Bjelanović pao, Blagojević mu je prišao i dokrajčio ga pucavši mu u glavu.

“Iako su osumnjičeni ubrzo posle zločina identifikovani i privedeni, istraga o ovom slučaju i dalje je u toku. Očigledno je da su Blagojević i Ratković uzeli novac za likvidaciju, ali se još utvrđuje ko je i zbog čega naručio ubistvo. Istraga ide u više pravaca, a proverava se da li su motiv atentata eventualno dugovi”, kaže isti izvor.

Stefan Blagojević je odranije poznat policiji po razbojništvima, zbog čega je i osuđivan.

On je zajedno s trojicom saučesnika bio hapšen u avgustu 2011. zbog sumnje da je pljačkao pošte i banke i odnio oko 250.000 evra. Takođe su od radnika obezbjeđenja oteli dva pištolja. Blagojević je zbog pljački bio osuđen na šest godina zatvora.

Vladimir Bjelanović je sahranjen juče na Novom bežanijskom groblju. U povorci tuge, slomljeni od bola i očiju punih suza, na vječni počinak Vladimira su ispratili majka Zaga, brat Budimir, djevojka Tijana, rodbina i mnogobrojni prijatelji.

Brat Vuk od Vladimira se oprostio i u čitulji riječima: “Ponekad gazda, ponekad sluga, kao i reči naše pesme, pamtićemo te i voleti zauvek!”