Otac dječaka koji je preminuo u Neumu: Moj Nadin mi je umro na rukama

Preporučujemo

Našu zemlju prije dva dana potresla je još jedna velika tragedija. Nadin Mašić, trinaestogodišnjak iz Kaknja, preminuo u Neumu. Godišnji odmor i ljetovanje porodici Mašić pretvorili su se u najgori pakao.  

Nesreća se dogodila na jednoj od plaža u dijelu Neuma koji se naziva Surdup.

Otac dječaka Elzudin Mašić ispričao je za Avaz kako je doživio nešto što ni najvećem dušmanu ne bi poželio.  

– Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe, prepričava veliku tragediju Mašić. 

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

– Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete, kaže kroz suze Elzudin Mašić.  

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.  

– Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama, kazaoje dječakov otac.  

Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao. 

“Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Allah podari sve ljepote dženetske”, napisao je Elzudin. 

Najnovije

spot_img