Organizacioni odbor: Porodice žrta koje će biti ukopane ovog 11. jula su nam na prvom mjestu!

Preporučujemo

Sve spremno za doček porodica i građana na dženazu 11. jula. Porodice žrtava genocida koje kopaju svoje najmilije su na prvom mjestu.

Pododbor za organizaciju dolaska porodica i građana na dženazu 11. jula obavještava javnost da je ove godine u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica posebna pažnja posvećena porodicama žrtava genocida koje kopaju svoje najmilije. Obzirom da se ove godine kopa 35 identifikovanih žrtava genocida, ovim putem obavještavamo porodice koje kopaju svoje najmilije da je za članove porodica obezbijeđen parking za po jedno putničko vozilo preko puta glavne kapije ulaza u mezarje Memorijalnog centra Potočari.

Pored toga, ukoliko žele za po jednog člana porodice obezbijeđeno je prisustvo na komemoraciji.

Zbog velikih gužvi nakon dženaze, porodice žrtava genocida koje se kopaju taj dan imaju prednost pri izlasku s automobilima iz kruga Memorijalnog centra Potočari, te će zbog toga njihova vozila biti označena posebnim akreditacijama.

Organizacioni odbor za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica pozivaju sve osobe koje planiraju dolazak u Potočare 11. jula da se pridržavaju uputa ovlaštenih policijskih službenika prilikom dolaska, kao i uputa redarske službe unutar mezarja. Takođe, pozivamo sve učesnike da vode računa o ponašanju i načinu oblačenja obzirom da se radi o dženazi, komemoraciji i odavanju počasti žrtvama genocida.

Za učesnike koji dolaze organizovano autobusima obezbjeđen je parking unutar Memorijalnog centra preko puta mezarja, a za mala putnička motorna vozila Organizacioni odbor je obezbijedio dovoljan broj parking mjesta na koja se može doći iz dva pravca (iz pravca Bratunca i pravca Srebrenice).

Ovim putem ističemo da postoje pojedinci koji vrše zloupotrebu parking prostora time što naplaćuju parking mjesta. Zbog toga pozivamo učesnike da poštuju upustva policije koja će ih uputiti na besplatna parking mjesta koje je obezbijedio Organizacioni odbor.

Nelegalna prodaja i prosjačenje u i oko Memorijalnog centra Potočari za vrijeme komemoracije i dženaze biće sankcionisani od strane nadležnih organa u skladu sa zakonom.

Svim učesnicima šaljemo poruku da sav naš trud neće uspjeti ukoliko svi učesnici na dženazi i komemoraciji ne budu dali svoj doprinos da obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine protekne u najboljem redu.

Najnovije

spot_img