Općina Sapna: Prijem za predsjednika H.O. „Help others“ Salzburg

Preporučujemo

Općinski načelnik Zudin Mahmutović jučer je u svom kabinetu upriličio prijem za Dževada Islamovića predsjednika humanitarne organizacije „Help others“ Salzburg. Ova organizacija već nekoliko godina pruža razne vrste pomoći najugroženijim građanima sa prostora općine Sapna, Podrinja ali i širom i Bosne i Hercegovine.

H.O. „Help others“ svakodnevno pomaže najugroženijem stanovništvu, počev od higijensko-prehrambenih paketa, donacija stoke i poljoprivrednih mašina ali i rješavanju stambenih potreba onima kojima je to prijeko neophodno.

Općinski načelnik iskoristio je priliku da se u svoje lično ime i u ime svih građana općine Sapna zahvali gospodinu Islamoviću na dosadašnjem angažmanu na ovim prostorima uz nadu da će buduća saradnja Općine Sapna i H.O. „Help others“ biti još i bolja obzirom da će sjedište bosansko-hercegovačke ispostave ove organizacije biti upravo na prostorima općine Sapna. 

Također, općinski načelnik je zajedno sa gospodinom Islamovićem obišao i buduće sjedište ove organizacije u Vitinici koje je još uvjek u pripremi a gdje je planirano otvaranje i narodne kuhinje koja će opsluživati hranom stotinjak najugroženijih porodica na prostoru općine Sapna i Podruinja. 

Najnovije

spot_img