Određen pritvor pedofilu iz Srbije koji je kod Žepča silovao djevojčicu

Preporučujemo

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Srbije Saši Selitaju, kojem se stavlja na teret da je 7. marta u mjestu Golubinja kod Žepča silovao maloljetnu djevojčicu.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je nakon ispitivanja podnijelo Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj s djetetom u vezi s krivičnim djelom silovanje.

Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora uputio zbog opasnosti od bjekstva i zbog vanrednih okolnosti s obzirom na to da se radi o krivičnom djelu za koje je predviđena kazna zatvora deset godina ili teža kazna.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 7. marta oko 10 sati na lokalitetu Vidovine u mjestu Golubinja kod Žepča upotrebom sile, svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad maloljetnom djevojčicom.

S djevojčicom se upoznao preko interneta nakon čega je došao u njeno rodno mjesto direktno iz Srbije.

Sašu su u Golubinji uhvatili mještani koji su ga zadržali do dolaska policije, a sa sobom je imao i karanfil.

Riječi zahvale mještanima, koji su uhvatili pedofila i zadržali do dolaska policije, direktnom posjetom uputio je policijski komesar Semir Šut koji im je tom prilikom kazao da su pokazali nevjerovatnu hrabrost i obavili građansku dužnost.

Najnovije

spot_img