Odobrena sredstva za rekonstrukciju kolovoza i izgradnju pješačke staze od sportske dvorane...

Odobrena sredstva za rekonstrukciju kolovoza i izgradnju pješačke staze od sportske dvorane do Nezučkog puta

417
0
PODIJELI

Na posljednjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona, donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2018. godinu i Finansijskog plana JU Direkcije regionalnih cesta TK za period 01. januar 2018. – 31. decembar 2018. godine, kojom se vrši raspodjela navonastalih prihoda koji nisu planirani u 2018. godini, a koji su nastali kao rezultat izmjene zakonskih odredbi o akcizama za naftu i naftne derivate.

Odlukom o raspodjela navedenih prihoda u ukupnom iznosu od 2.185.544,55 KM, za rekonstrukciju ceste R-456 Priboj – Sapna, dionica do granice entiteta, odobrena su sredstva u iznosu od 825.544,55 KM.

Radi se o dijelu regionalnog puta R-456 Sapna – Priboj, dionica od Nezučkog puta do centralnog dijela općine Sapna u dužini od oko 1.200 metara na kojoj će se izvršiti rekonstrukcija kolovoza i izgradnja pješačke staze.

Realizacijom ovog projekta u velikoj mjeri poboljšat će se sigurnost učesnika u saobraćaju, a posebno učenika koji ovu dionicu puta svakodnevno koriste za dolazak u školu.

Raspisivanje Javnog poziva za odabir izvođača radova očekuje se već iduće sedmice.