Objavljen konkurs za najbolji literarni rad o liku i djelu “Kapetana Hajre”

Preporučujemo

Na osnovu utrđenog programa obilježavanja 30.godišnjice smrti heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata  „Zlatnog ljiljana“, dobitnika „Zlatne policijske značke“, komandanta Prve teočanske brigade Brigadnog generala Hajrudina Mešića, u narodu poznatog kao „Kapetan Hajro“, NAČELNIK OPĆINE TEOČAK raspisuje  konkurs za najbolje literarne radove za učenike osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Tema rada za učenike osnovnih škola: „KAPETAN HAJRO, HEROJ BOSNE“

Tema rada za učenike srednjih škola: „KAPETANE HAJRO, NE DAMO TE ZABORAVU“

Pravo učešća na literarnom konkursu imaju:

I kategorija – učenici osnovnih škola (od šestog do devetog razreda) i

II kategorija- učenici srednjih škola (od prvog do četvrtog) sa cijelog područja Tuzlanskog kantona.

Komisija za odabir najboljih literarnih radova objavit će imena učenika, autora nagrađenih literarnih radova za prvo i drugo  mjesto u obje kategorije.

NAGRADE LITERARNOG KONKURSA:

Najbolji radovi učenika – novčane nagrade, knjiga i diploma (po kategorijama odvojeno).

I kategorija:

  • Prva nagrada:    250,00 KM
  • Druga nagrada: 100,00 KM

II kategorija:

  • Prva nagrada:    250,00 KM
  • Druga nagrada: 100,00 KM

Nastavnicima/ mentorima, kao i školama iz kojih dolaze nagrađeni učenici: zahvalnica i knjige za bibliotečki fond škole.

Predviđena je završna manifestacija dodjele nagrada za sve nagrađene učenike i nastavnike 29.10.2022. sa početkom u 19:00 sati u BKC Teočaku, na Svečanoj akademiji posvećenoj liku i djelu „Kapetana Hajre“.

USLOVI KONKURSA:

Radove učenika slati do 25. oktobra 2022. godine do 15:00 sati, putem pošte na adresu: Općina Teočak, Centar bb., 75414 Teočak ili na email: oteocak@bih.net.ba  sa naznakom  KONKURS ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE.

Radovi treba da budu otkucani, napisani pod šifrom, uz ime i prezime učenika/ce, razred, odjeljenje, školu, mjesto i broj telefona ustanove. Također, potrebno je napisati ime i prezime nastavnika/mentora i kontakt telefon.

Svečano proglašenje nagrada bit će objavljeno na Svečanoj akademiji 29.10.2022. godine. Više informacija o Herojima oslobodilačkog rata možete pronaći na interenet stranici www.heroji.ba .

Najnovije

spot_img