NK “Teočak” dobio vrijednu donaciju od Austrije iz Beča

Preporučujemo

U okviru jučerašnjeg otvaranja sportske dvorane u Teočaku, vrijednu donaciju dobio je NK „Teočak“, i to od uprave evropskog velikana Austrije iz Beča.

Naime, Damir Hamidović, dokazani prijatelj Teočaka, predsjedniku kluba Suadu Mustajbašiću uručio je donaciju u iznosu od hiljadu eura.

Donaciju je obezbjedio Erih Sobor, predsjednik uprave FK Austria Beč.

„I ova donacija je dokaz da smo na pravom putu i da pravimo veliki iskorak. Osim što radimo na poboljšanju infrastrukture  na stadionu, također saradnju proširujemo i sa klubovima izvan države. Daljnja saradnja između dva kluba treba da se definiše. Mi ćemo ih posjetiti u Beču gdje ćemo razraditi detalje. Mogu kazati da će to biti u interesu naših momaka koji će dobiti podršku u smislu opreme, ali će također biti dio velike porodice FK Austrija iz Beča. Također, očekujem da će i oni posjetiti nas i da ćemo odigrati neku revijalnu utakmicu“, naglasio je Mustajbašić dodajući i da će gospodinu Soboru biti dostavljen dres NK „Teočak“.

Ovim je u suštini započela suradnja između NK „Teočak“ i Austrije iz Beča čiji će detalji uskoro biti usaglašeni i prezentovani javnosti.

Najnovije

spot_img