Njemačka policija u “pretrpanom” vozilu pronašla šest državljana BiH bez dozvole boravka

Preporučujemo

Njemačka policija je u Rozenhajmu uhapsila državljanina BiH koji je osumnjičen za krijumčarenje ljudi. On je uhapšen u noći s utorka na srijedu prilikom kontrole vozila.

Pregledom automobila s italijanskim registarskim tablicama, policija je uočila da se u vozilu nalazi više osoba nego što je dozvoljeno, a daljom provjerom je ustanovljeno da niko od državljana BiH nije imao potrebne dokumente za ulazak u Njemačku.

Prema prvim informacijama, uhapšeni muškarac koji je ileglano prevozio svoje sunarodnjake ima stan u italijanskom gradu Đenova, ali mu je istekla boravišna dozvola, prenosi Klix.ba.

On je prijavljen za krijumčarenje stranaca i pokušaj ilegalnog ulaska. On je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu uz naredbu da mora napustiti Njemačku, bez svojih saputnika.

Preostala petorica državljana BiH koji su zatečeni u automobilu u prošlosti su bili registrovani u Baden-Vintembergu i Vestfaliji, ali njima su nadležni organi odbili trajni boravak u Njemačkoj.

Oni su proslijeđeni u imigracione centru u Rajin-Nekar-Krajsu i Reklinghauzenu gdje će čekati odluku o nastavku procesa.

Najnovije

spot_img