Nezučanin Adem Husejnović čuva mrežu slavnog Nanta

Preporučujemo

Dvadesetogodišnji golman Adem Husejnović iz Nezuka prošle godine potpisao je ugovor sa višestrukim francuskim prvakom Nantom.

Adem je rođen 30.05.2000.  godine u Nezuku, na području općine Sapna. Sa roditeljima je 2004. došao u Francusku. Počeo je trenirati u Le Mansu. Bio je talentovan, perspektivan na meti nekih francuskih klubova. Nantes ga je odveo 2015. godine u svoje redove, gdje je  bio član njihove druge ekipe FC Nantes 2, a prošle godine je potpisao i profesionalni ugovor sa ovim slavnim klubom.

Sa Ademom smo razgovarali o dosadašnjoj karijeri, o reprezentaciji BiH, o planovima za budućnost, ali i rodnom Nezuku.

Ademe, prošle godine si potpisao ugovor sa francuskim Nantom. Kakvi su tvoji utisci i koliko si zadovoljan prošlom godinom i sezonom ?

Bio sam u dobroj formi prošle godine, imali smo dobre rezultate, bio sam u dobroj formi, ali poslije toga je izbila pandemija i nažalost prvenstvo je prekinuto.

Nant, iako je osam puta bio prvak Francuske, ove sezone je u drugom dijelu tabele i borit će se za opstanak u prvoj ligi. Kakvo je tvojee viđenje dosadašnjeg dijela prvenstva ?

Nismo dobro počeli ovu sezonu gdje smo izgubili mnogo bodova protiv ekipa gdje smo bili bolji. Poslije toga smo i promjenili trenera. Tek smo na polovini sezone i pred nama je još mnogo utakmica. Siguran sam da će Nant ostati u ligi.

Jesi li razmišljao o promjeni sredine i potpisu za neki drugi klub ?

Još uvijek sam ugovorom vezan za Nant i zadovoljan sam, ali u fudbalu sve je moguće. Ako dođe neka ponuda razmotrit ću je i vidjet ću šta je najbolje za mene.

Ademe, dobio si rukavice od Asmira Begovića.Kako je došlo do te saradnje?

Moj bivši trener  golmana u Nantu dobro zna Christophe Lollichon koji je tada bio trener golmana u Chelsea. I tako da je mi uručio rukavice koje mi je poslao Asmir Begovića. To mi je jedan od najdražih poklona koje sam dobio.

Imaš li nekog golmanskog idola ?

Imam, Tibault Courtois mi je idol.

Reprezentacija BiH? Da li pratiš našu fudbalsku reprezenatciju, da li te je neko kontaktirao od Fudbalskog saveza i naravno, da li bi se odazvao eventualnom pozivu ?

Pratim svaku utakmice reprezentacije BiH, ali me nikada niko nije kontaktirao ispred FS BiH. Ako poziv dođe, čast će mi biti da nastupam za moju domovinu.

Kako najčešće provodiš slobodno vrijeme ?

Što se tiče slobodnog vremena, mnogo se odmaram od napornih treninga. Spavam i idem kod fizioterapeuta. A kući gledam filmove, serije ili igram igrica.

Za kraj, dolaziš li u Nezuk i koliko si vezan za naš kraj ?

Rođen sam u Bosni, iako nisam tamo odrasto  uvijek sam bio vezan za moju državu i moje rodno mjesto. Kod mene u kući se uvijek držalo do bosanske tradicije, kulture, običaja i jezika. Svake godine sa zadovoljstvom dolazim u Bosnu i Nezuk.

Najnovije