Nastavljeno obilježavanje 26.godišnjice od pružanja prvog oružanog otpora agresoru u Godušu (FOTO)

Nastavljeno obilježavanje 26.godišnjice od pružanja prvog oružanog otpora agresoru u Godušu (FOTO)

544
0
PODIJELI

U sklopu obilježavanja 26.godišnjice od pružanja prvog organizovanog oružanog otpora agresoru u Godušu, danas je organizacioni odbor upriličio posjetu porodicama šehida.

Kako nam je kazano iz Organizacionog odbora, obilježavanje ove godišnjice ide po planu, a danas je upriličen obilazak 22 šehidske porodice.

Organizacioni odbor za obilježavanje 26.godišnjice od pružanja prvog organizovanog oružanog otpora agresoru u Godušu, danas je obišao i porodicu Ahmetović, Aliju i Refiju, čiji je sin poginuo u proteklom ratu, a drugi je RVI.

„Zahvaljujem se svima koji su nas obišli.Ova posjeta mi mnogo znači i hvala im od srca na tome“, kazala je Refija Ahmetović.

Značaj 17.oktobra 1991.godine, za Goduš ali i okolna mjesta je ogroman.

Podsjećamo, tada su se branioci Goduša, skoro pola godine prije ratnih dešavanja, hrabro suprostavili i odbranili svoje mjesto od daleko naoružanijeg i nadmoćnijeg agresora.

Centralni dio manifestacije je planiran za utorak 17.10, kada će biti upriličeno polaganje cvijeće na šehidskom spomen obilježju, obraćanje zvanica i kulturno-umjetnički program.