Napreduju radovi na izgradnji Doma kulture u Sapni (FOTO)

Preporučujemo

U toku su intezivni radovi na izgradnji Doma kulture u centralnom dijelu općine Sapna. Radi se o objektu koji se sastoji od prizemlja i sprata sa galerijom, ukupne korisne površine od oko 700 m2, koji će biti savremeno opremljenom multicunkcionalnom salom kapaciteta 125 sjedećih mjesta i koji će u budućnosti služiti građanima općine Sapna za sve manifestacije kulturnog karaktera.

Radove prve faze čija vrijednost iznosi 562.583,65 KM izvodi građevinsko preduzeće „Tehnogradnja“ d.o.o iz Foče a sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 312.583,65 KM, posredstvom UNDP-a BiH (United Nations Development Programme), obezbjedila je Evropska unija u okviru inicijative “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini”.

Ostatak sredstava obezbeđen je iz Budžeta Općine Sapna namjenskim sredstvima koji su za realizaciju ovog projekta uplatili Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Obezbjeđena su sredstva te je potpisan ugovor za izvođenje radova II faze na ovom ubjektu. Radove II faze čija vrijednost sa PDV-om iznosi 199.039,21 KM izvodiće preduzeće „Elektrocentar Petek“ d.o.o. Tuzla a sredsva su obezbjeđena uz pomoć Vlade Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK-a.

Najnovije

spot_img