Nakon provale u kuću u Teočaku teško povrijeđen bračni par, supruga preminula u bolnici

Preporučujemo

Muškarac mlađe životne dobi uhapšen je zbog sumnje da je sinoć provalio u porodičnu kuću u Teočaku, a tom prilikom teško je povrijedio stariji bračni par. Muž se i dalje nalazi u bolnici, dok je supruga jutros preminula, saznaje Klix.ba.

Policijska stanica Teočak sinoć oko 23:10 sati dobila je prijavu da je u ovoj općini izvršena provala u porodičnu kuću te da je tom prilikom nepoznata osoba bračnom paru zadala više ubodnih rana oštrim predmetom.

“U pitanju je bračni par starije životne dobi i oni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Tu su zadržani na liječenju, a ljekari su im konstatovali teške tjelesne povrede”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, povrijeđeni bračni par u teškom stanju je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kako nam je potvrđeno, muž rođen 1942. godine inicijala M. Dž. je u intenzivnom liječenju, dok je supruga H. Dž. rođena 1947. godine , nažalost, jutros izgubila bitku za život.

“Pacijent se nalazi u jedinici intenzivne njege u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda koje zahtjevaju intenzivno praćenje. Pacijentica je bila hospitalizirana na Klinici za neurohirurgiju gdje je preminula jutros u 9:30 sati”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Na mjestu događaja uviđajem rukovodi dežurni tužilac, a obavljaju ga služenici Sektora kriminalističke policije.

Kako saznajemo, zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela jedna osoba je uhapšena, a riječ je o muškarcu mlađe životne dobi.

(RTV Glas Drine/klix.ba)

Najnovije

spot_img