Najveća mikrokreditna fondacija u BiH, Partner MKF, osnovala mikrokreditno društvo

Preporučujemo

Nastavljajući svoj strateški razvoj tokom 25 godina postojanja i uspješnog rada, Partner mikrokreditna fondacija je u februaru 2023. godine, osnovala i Partner mikrokreditno društvo.

Situacija na tržištu, koja je uslovljena potrebama i zahtjevima korisnika mikrokredita, rezultirali su osnivanjem Partner mikrokreditnog društva, čime se iznos maksimalnog iznosa mikrokredita povećao na 50.000 KM. Ova mogućnost će u velikoj mjeri ojačati poslovnu aktivnost i korištenje mjera energijske efikasnosti korisnika finansijskih usluga Partnera.

„Partner mikrokreditna fondacija je od početka svoga rada, pratila potrebe korisnika naših usluga, rasla i razvijala se zajedno sa njima. Zakon o mikrokreditnim organizacijama ograničio je da kao Fondacija, plasiramo mikrokredite do 10.000 KM. Osnivanjem mikrokreditnog društva, naši korisnici dobijaju mogućnost finansiranja svojih poslovnih ideja u mnogo većim iznosima nego do sada. Ovom promjenom, omogućili smo da dobar dio korisnika, iz malih preduzetničkih aktivnosti napreduje, proširi svoje biznise, poveća zaposlenost i uveća prihode. Ovo se posebno odnosi na korisnike kao što su poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i korisnici u drugim privrednim djelatnostima, trgovini, zanatstvu, obrtu kao i svi oni koji imaju potrebu za većim ulaganjima u energijski efikasne projekte“, izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Brojni pokazatelji o ekonomskim i društvenim učincima svrstavaju Partner među najuspješnije mikrokreditne fondacije u Bosni i Hercegovini, ali i kao lidera u finansiranju mjera energijske efikasnosti. Osnivanjem mikrokreditnog društva, Partner mikrokreditna fondacija stavlja poseban akcenat na razvoj kreditnih proizvoda sa većim iznosom kredita za finansiranje mjera energijske efikasnosti. Na ovaj način će se omogućiti korisnicima da većim ulaganjem u energijsku efikasnost iskoriste nove tehnologije, kojima će povećati komfor stanovanja, smanjiti troškove domaćinstva i ostvariti uštede energije.

Najnovije

spot_img