Načelnik Kalesije Sead Džafić i sedam vijećnika prelaze u SDA

Preporučujemo

Načelnik Kalesije Sead Džafić prelazi u Stranku demokratske akcije (SDA), potvrđeno je za Faktor. Zajedno s njim u SDA će preći i sedam općinskih vijećnika koji su bili na Džafićevoj “Nezavisnoj listi Bosne i Hercegovine”.

– Postigli smo dogovor čija je realizacija planirana za sutra. Načelnik Džafić i sedam općinskih vijećnika trebali bi potpisati pristupnice SDA, a potom ćemo sve i zvanično objaviti na press konferenciji – rekla je za Faktor predsjednica SDA Kalesija Hasiba Kurtić.

Džafić je u izjavi za Faktor rekao da smatra da je SDA državotvorna stranka uvijek bila i da je takva i danas.

– S obzirom na situaciju u svijetu, ali i u našoj zemlji, potrebno je da težimo ujedinjevanju, a ne podjelama. Moramo biti zajedno da bi lakše pobijedili izazove koji su pred nama. Pozivam i druge da se priključe, da zajedno radimo na prosperitetu naroda i države – rekao je Džaić.

On je dodao da se nada da će njegova odluka pomoći da Kalesija kao općina nastavi s još bržim razvojem.

Inače, Sead Džafić najbogatiji je načalnik u BiH, a Centralnoj izbornoj komisiji nedavno je prijavio imovinu koja iznosi 46,7 miliona KM. Džafić je, između ostalog, vlasnik firme “Unis tok” koja je procijenjena na 35 miliona KM, a posjeduje i četiri stana, pet kuća i pet vozila.

(RTV GD/Faktor)

Najnovije

spot_img