Načelnici majevičkih općina se sastali sa šefom misije OSCE-a u BiH

Preporučujemo

Šef Misije OSCE-a u BiH, ambasador Brian Aggeler, sastao se jučer u Tuzli sa načelnicima općina Teočak, Sapna, Čelić, Lopare i Ugljevik.

Ambasador je naglasio predanost i podršku Misije za njihov zajednički projekat usmjeren ka revitalizaciji Majevice kao značajne turističke zajednice.

U fokusu posjete je posebno bila Majevica, priča o uspješnoj saradnji općina Čelić, Lopare, Sapna, Teočak i Ugljevik, koje su se oko zajedničkih ideja okupile za dobrobit svih svojih građana.

Ambasador Aggeler podržao je i pohvalio njihov rad.

„Biti lider i primjer efikasne međuentitetske saradnje, u vrijeme kada politička kriza i negativni narativi prijete da skrenu  pažnju sa pozitivnih priča, važniji su nego ikad. Nadamo se da će se primjeri ove vrste proširiti na cjelokupnoj teritoriji ove zemlje, za dobrobit svih građana BiH, bez obzira na njihovo porijeklo ili nacionalnost.“

Ambasador Aggeler je takođe uputio pohvalu za ostvarene rezultate, te istakao: „U ovom kontekstu, želim se zahvaliti Vladi Njemačke, koja je izdvojila devet miliona eura za potrebe deminiranja cjelokupne planine, što predstavlja važan korak ka afirmaciji Majevice kao prelijepe i poželjne turističke destinacije.“

Najnovije