Na suđenju Harisu Haračiću saslušani policajci i vozač Hitne pomoći

Preporučujemo

U Kantonalnom sudu u Tuzli jučer je nastavljeno suđenje Harisu Haračiću, koji je optužen za ubistvo bračnog para Džuzdanović iz Teočaka.

Svirepi zločin dogodio se 23. decembra prošle godine kada je, prema navodima optužnice, Haračić upao u porodičnu kuću Džuzdanovića, inače njegovih komšija, i nasrnuo na Hajriju i Muju koji su bili u dubokom snu.

Hajrija je narednog dana podlegla u UKC-u Tuzla od povreda koje su joj nanesene nožem, a njen suprug Mujo je posljednju životnu bitku izgubio nekoliko dana kasnije na Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla.

Na suđenju su, pred Sudskim vijećem, kojim predsjedava sudija Samir Jusičić, saslušani pripadnici Policijske stanice Teočak, koji su te noću obavili uviđaj, te vozač Službe hine medicinske pomoći koji je supružnike Džuzdanović prevezao u UKC u Tuzli.

Suđenje optuženom Haračiću pratili su kćerka i sin bračnog para Džuzdanović, koji su prošli put saslušani i koji su u ovom predmetu istakli da žele krivično gonjenje i nakandu materijalne štete, a novac bi dali u humanitarne svrhe.

Naredno ročište je zakazano za 24. juli.

(RTV GLAS DRINE/ DNEVNI AVAZ)

Najnovije

spot_img