Movember u Plavoj Poliklinici: Spriječite karcinom prostate i uštedite 40% u novembru!

Preporučujemo

Tokom mjeseca novembra Plava Poliklinika daje 40% popusta na tumor markere prostate u znak podrške pokretu ‘Movember’.

Movember (spoj riječi ‘november’ te ‘moustache’, u prijevodu ‘brkovi’) obilježava se svake godine širom svijeta u jedanaestom mjesecu.

Započeo je kao izazov puštanja brkova u znak podrške i promicanja svijesti o muškim bolestima a prerastao je u globalnu javnozdravstvenu akciju s ciljem sprječavanja, odnosno dijagnosticiranja što većeg broja bolesti koje zahvaćaju mušku populaciju.

Rak prostate spada u jedan od najčešćih oblika karcinoma kod muškaraca. U početnoj fazi nema vidljivih simptoma zbog činjenice da se karcinom razvija polako, te se simptomi bolesti javljaju u uznapredovaloj fazi. Često se kao prva abnormalnost pojavi povišena vrijednost PSA u krvi (Prostata Specifični Antigen), zbog čega je ovaj test od velike važnosti za pravovremeno otkrivanje bolesti.

U znak podrške mjesecu borbe protiv karcinoma prostate Plava Poliklinika pokrenula je akciju pod sloganom “Hrabrost dokaži. Pregled ne odlaži”.

U sklopu pomenute akcije pacijenti će imati 40% popusta na tumor markere prostate do kraja novembra, odnosno za samo 25KM moći ćete uraditi dva bitna parametra fPSA+tPSA koji mogu da ukažu na postojanje ili odsustvo karcinoma prostate! Analiza se radi iz uzorka venske krvi, u laboratoriji koja je u sklopu Plave Poliklinike.

Ovom akcijom Plava Poliklinika želi pružiti podršku i skrenuti pozornost na opaku bolest kao i na važnost njezinog ranog otkrivanja i učinkovitog liječenja te u konačnici smanjenja smrtnosti muške populacije. Pokažite hrabrost i nemojte čekati simptome jer se prvi znaci bolesti manifestuju tek pošto se tumor znatno poveća i počne da pritiska mokraćni kanal.

Posebnost Plave Poliklinike je spoj kompletne dijagnostike (uključujući CT i MRI dijagnostiku) i vrhunskih specijalista zahvaljujući kojima od skrininga do dijagnoze možete doći u najkraćem roku i uz visok stepen stručnosti. Najkvalitetnija oprema i najnovije tehnologije u Plavoj Poliklinici značajno skraćuju vrijeme potrebno za dobijanje rezultata specijalističkih pretraga, a istovremeno bitno povećavaju pouzdanost svake pretrage.

Preuzmite odgovornost za Vaše zdravlje i zakažite Vaš termin pozivom na broj: 035 393 111.

Najnovije

spot_img