Mirzana Noćić učenica generacije MSŠ “Sapna”

Preporučujemo

Učenica  generacije Mješovite srednje škola Sapna za školsku 2019/2020. godinu je Mirzana Noćić iz Zaseoka, koja je protekle četiri godini pohađala Opću gimnaziju u Sapni.

Pedagogica JU MSŠ “Sapna” Lejla Tanović kaže da se radi o izuzetno vrijednoj učenici, koja je pokazala izvanredne rezultate tokom svog srednjoškolskog obrazovanja.

“Sve četiri godine imala je odličan uspjeh sa prosjekom 5,00 i primjerno vladanje. Mirzana je bila učesnica više sekcija, a osvajala je općinska takmičenja iz matematike, fizike, engleskog, vjeronauke, pohađala je i kurs njemačkog…Bila je i članica vokalno- instrumentalog sastava Merak Sapna. Kako rekoh, radi se o izuzetno talentovanoj djevojci, teško je sve njene uspjehe pobrojati. Želimo joj puno sreće i u budućem školovanju”, kazala je pedagogica Tanović.

Mirzana nam je rekla da njen uspjeh nije slučajan.

“Biti učenik generacije za mene je bio san i prvi cilj, koji sam sebi  postavila, još otkako sam krenula u školu. Ponijeti tu titulu je jedan veliki uspjeh, do kojeg se ne dolazi tako lahko. Potrebno je mnogo rada i truda. Tako, s pravom mogu reći, da sam jako ponosna na sebe. Želim da se zahvalim svim svojim profesorima, od kojih sam mnogo toga naučila, a posebno mojoj dragoj razrednoj Jasminki Hadžić, koja mi je uvijek pružala podršku i uvijek vjerovala u mene. Od nje sam mnogo naučila i u budućnosti ću s njom nastaviti druženje”, kaže  Mirzana.

Što se tiče daljeg školovanja Mirzana planira studirati Njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Tuzli, jer kaže da mnogo voli jezike i da smatra da je to pravi fakultet za nju.

Najnovije

spot_img