Mirela Delić izabrana za predsjednicu Udruženje BH Dijaspora Salzburg

Mirela Delić izabrana za predsjednicu Udruženje BH Dijaspora Salzburg

548
0
PODIJELI

Udruženje BH Dijaspora Salzburg održalo je svoju Generalnu skupštinu na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Mirela Delić. Ovo udruženje je po radu i obimu izvedenih akcija jedno od najprepoznatljivijih u Austriji, piše novinska agencija Patria.

-Svojim aktivnim dijelovanjem kako u Salzburgu i Austriji svoje aktivnosti smo zabilježili i u Bosni i Hercegovini. Velika prošlogodišnja humanitarna pomoć koju je udruženje uručilo u sve dijelove BiH tokom majskih poplava, kako materijalne tako i novčane, je doprinijelo da skoro cijela Posavina pa i BiH zna za nas, kaže predsjednica Udruženja Mirela Delić.

Na Generalnoj skupštini počasnim članom udruženja proglašena je gospođa Doraja Eberle, dobitnica mnogobrojnih internacionalnih nagrada i priznanja za humanitarni rad. Osnivač je organizacije Bauern helfen Bauern koja je pod njenim pokroviteljstvom zabilježila čitavu epohu svoga humanitarnog rada u Bosni i Herzegovini.

Već 15 godina organizacija aktivno pomaže i radi na povratku i obnovi uništenih ruralnih zajednica u okolini Srebrenice, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.

Na skupštini su uručene zahvalnice mnogobrojnim članovima i simpatizerima udruženja koji su svojim radom, angažmanom ili podrškom pomogli udruženje i njegov rad.

Udruženje se sastoji od malog, ali vrijednog i složnog tima kojeg čine Izet, Mirela, Zehra, Hamed, Samir, Mišo, Ervina, Naila, Sanja, Dado, Amra, Amir, Mujo, Suljo, Ismet, Saša, Tanja, Izeta i ostali koji su uvijek spremni pomoći.