Ministar Ramić u Bosanskoj Dubici: Asfaltirana ulica u Krivdića Brdu

Ministar Ramić u Bosanskoj Dubici: Asfaltirana ulica u Krivdića Brdu

44
0
PODIJELI

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je jučer u zvaničnoj posjeti Bosanskoj Dubici.

Ramić je pustio u promet ulicu u povratničkom naselju Krivdića Brdo, koja je obnovljena i asfaltirana na zahtjev povratničke zajednice. Projekat je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz učešće i opštine Bosanska Dubica.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, načelnik opštine Radenko Reljić, te predstavnici povratničke zajednice.

-Jučer smo bili sa našim narodom u istočnoj Bosni, u Kopačima i Mašićima u Novom Goraždu, obišli napadnute povratnike u rogatičkim selima. Danas smo već na drugom kraju BiH, ovdje u Krivdića Brdu, koje je najveće povratničko naselje u Bosanskoj Dubici sa oko sto domaćinstava bošnjačkih povratnika. Ljudi su rekli da im treba srediti ovu ulicu, mi smo se dali na posao. Rad u korist građana i briga o svakom pedlju ove zemlje za nas nisu neke lijepe riječi, već konkretna praksa na svakom pedlju ove zemlje- kazao je Ramić.

Ministar Ramić je tokom današnje posjete održao sastanak sa opštinskim načelnikom Radenkom Reljićem, te razgovarao o mogućnostima saradanje na novim projektima. Ramić se, u prostorijama Merhameta, susreo i sa predstavnicima povratničkih udruženja, te se upoznao sa potrebama zajednice.

-Uvijek naglašavam koliko je korisna saradnja sa lokalnim vlastima u RS-u. Povratnici su građani, koji plaćaju poreze i imaju jednake obaveze, pa imaju i svoja prava u lokalnoj zajednici. Nekada su se zaobilazila povratnička mjesta u provođenju općinskih projekata, a sada nastojimo motivisati općine da finansiraju povratak, što je važno za građenje ne samo infrastrukture, već i suživota- kazao je Ramić.​