Ministar Ramić posjetio porodicu tragično stradalog dječaka u Bosanskom Novom

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas u Bosanskom Novom ožalošćenu porodicu trinaestogodišnjeg dječaka Damira Mujagića, koji se utopio u rijeci Uni.

Ministar Ramić je, u pratnji potpredsjednika Narodne skupštine RS-a Senada Bratića i predstavnika općinskih vlasti i povratničke zajednice, posjetio kuću ove povratničke porodice, te uputio izraze sućuti dječakovoj majci Hatidži Mujagić, kao i spremnost da Ministarstvo pruži podršku.

– Došli smo da izrazimo sućut ožalošćenoj majci i porodici te podijelimo s njima ove teške trenutke. Riječ je o povratničkoj porodici, koja se nalazi u teškoj situaciji i stanju socijalne potrebe. Ova tragedija nanijela je nenadoknadivu bol porodici i prijateljima, koja se ne može nadoknaditi ničim, ali mi smo posvećeni obavezi da pružimo podršku u onome što su naveli, a to je stambeno zbrinjavanje – kazao je ministar Ramić.

Ministar Ramić održao je sastanak i sa načelnikom Općine Mirkom Zgonjaninom i potpredsjednikom Skupštine općine Selimom Ekićem, po pitanju pomoći porodici Mujagić.

Iskazana je zajednička opredijeljenost ove dvije institucije, koja će biti realizirana kroz osiguranje sredstava za izgradnju nove kuće za ovu porodicu, te osiguranje potrebne dokumentacije i zemljišta od strane Općine.

Najnovije

spot_img