Mikrofin obradovao mališane Centra “Mali svijet”

Preporučujemo

Tuzlanska filijala „Mikrofina“ podržala je ovih dana napore za osnivanje Centra za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju na području opštine Lukavac.

U nastojanju da pomogne njihovim roditeljima da u Lukavcu počne sa radom dnevni centar za pružanje pomoći djeci sa poteškoćama u razvoju, „Mikrofin“ je pomogao opremanje prostorija bivše škole „Bistrac donji“ u kojoj će biti smješten ovaj centar.

Šef tuzlanske filijale Ivica Vilušić ističe da su odlučili na ovaj korak kako bi udruženju „Mali svijet“ pomogli da što se prije osposobe prostorije Centra za ranu intervenciju, čije usluge danas koristi više od 86 djece sa područja ove opštine.

-Udruženje „Mali svijet“ do sada je radilo u neuslovnim prostorijama uslijed čega su bili prinuđeni da smanje vrijeme tretmana za djecu sa kojom rade. U međuvremenu, udruženju su dodijeljene prostorije bivše područne škole koje oni sada nastoje adekvatano opremiti. Sa zadovoljstvom smo izišli u susret njihovoj molbi i pomogli da se opreme prostorije, svjesni da će teško uspjeti u tome bez pomoći društveno odgovornih kompanija poput „Mikrofina“ – kazao je Vilušić.

Predsjednica Udruženja Amra Fatušić zahvalila se na donaciji i izrazila nadu da će ova donacija kao i posvećenost osoblja “Malog svijeta “ motivisati ostale subjekte društvenog i privrednog života Tuzle da se uključe u pružanje pomoći ovom Centru.

Najnovije

spot_img