Mićić potivkandidat Bosiću za mjesto predsjednika SDS-a

Mićić potivkandidat Bosiću za mjesto predsjednika SDS-a

69
0
PODIJELI

Nakon što su Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Savez za bolju budućnost (SBB) dobili nove/stare predsjednike, koji su ujedno bili i jedini kandidati na kongresima ovih partija, sve je, čini se, spremno i za saborovanje najjače opozicione stranke u RS, u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS).

Gradonačelnik Bijeljine i predsjednik bijeljinskog SDS-a Mićo Mićić bit će protivkandidat Mladenu Bosiću za predsjednika ove stranke na izbornoj skupštini koja će biti održana 10. maja u Banjoj Luci.

Pored bijeljinskog SDS-a koji ga je ranije kandidovao, Mićić je dobio podršku pet stranačkih odbora iz regije Birač i to iz Zvornika, Milića, Bratunca, Srebrenice i Osmaka, čime je i formalno ispunjen uslov za kandidaturu za koju je prema statutu SDS-a potrebna podrška najmanje pet opštinskih odbora ili najmanje 50 delegata.

Potpredsjednik SDS-a za regiju Birač Kostadin Vasić potvrdio je da je pet opštinskih odbora iz ove izborne jedinice predložilo Miću Mićića za predsjednika SDS-a. Vasić kaže da će delegati iz ovih odbora podržati i kandidaturu Nenada Stevandića za zamjenika predsjednika, dodajući da je Stevandić za svoju kandidaturu već obezbijedio podršku 150 delegata.

“Mladen Bosić je u najužem rukovodstvu SDS-a više od deset godina, a SDS je za to vrijeme izgubio gotovo sve izbore. Prvo smo izgubili opšte izbore 2006. godine kada je on bio zamjenik predsjednika, pa lokalne izbore 2008. godine, pa opšte izbora 2010. i 2014. godine. Jedini uspjeh smo ostvarili na lokalnim izborima 2012. godine, ali taj rezultat je praktično poništen na prošlogodišnjim opštim izborima. Zato su potrebne promjene na čelu SDS-a”, rekao je Vasić.