“Merhamet” Tuzla i ove godine organizira akciju nabavke i podjele novogodišnjih paketića za djecu korisnike Narodne kuhinje

Preporučujemo

Humanitarna organizacija „Merhamet“ Regionalni odbor  Tuzla i ove godine organizuje akciju nabavke i podjele novogodišnjih paketića za djecu korisnike Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, pod nazivom „Pružimo osmijeh mališanima“.

„Cilj nam je da, i pored aktuelne teške epidemiološke situacije, i ove godine uljepšamo svakodnevnicu i olakšamo život za više od 470 mališana uzrasta od 1 do 10 godina, koliko ih imamo u našoj evidenciji. Ova djeca dolaze iz porodica koje žive na rubu socijalne egzistencije, hrane su u Narodnoj kuhinji i uskraćeni su za mnoge stvari u kojima uživaju njihovi vršnjaci. Stanje u odnosu na raniji period još je teže zbog aktuelne pandemije COVID 19“, saopćeno je iz „Merhameta“:

Predviđena cijena jednog paketića je 10 KM.

Ukoliko želite učestvovati u ovoj akciji, možete to učiniti uplatom novčanih priloga na brojeve žiro-računa.

NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla 1321000309575896

Sparkasse banka, Filijala Tuzla: 1990500006345835

uz naznaku „Pružimo osmijeh mališanima“.

Prema sopstvenom izboru, možete i sami kupiti ili nabaviti slatkiše ili igračke, kao i kompletirati paketiće i lično ih donirati kao doprinos akciji.

Prijem robnih donacija je svakodnevno u prostorijama Narodne kuhinje „Imaret“ u bivšem Exspres restoranu u Tuzli u vremenu od 7 do 15 sati.

Najnovije

spot_img