Među poginulima u makedonskom autobusu nema bh. državljana

Preporučujemo

Među poginulima usljed današnjeg požara u makedonskom autobusu nema državljana Bosne i Hercegovine, izvijestili su iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Bugarskoj. Osim državljana Sjeverne Makedonije, stradali su i državljani Srbije i Belgije.Nesreća se desila noćas tri sata poslije ponoći na autoputu na zapadu Bugarske. Poginulo je najmanje 46 osoba, a među njima je i dvanaestero djece. Svi su stradali na mjestu nesreće.

Povrijeđeno je sedam putnika koji su spašeni iz autobusa i van su životne opasnosti. Smješteni su u bolnicu u Sofiji te ih je posjetio makedonski ambasador. Putnici su se vraćali iz Istanbula, gdje su bili u turističkoj posjeti.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je izjavio da su poginuli i po jedan državljanin Srbije i Belgije. Istakao je da je srbijanski državljanin iz Preševa te da je s vjerenicom iz Kumanova bio u posjeti turskom gradu.

Agencija MIA je objavila izjavu direktora bugarske policije Borislava Sarafova da je mogući uzrok nesreće, kako je rekao, greška vozača ili za sada neutvrđena tehnička neispravnost. Ministar unutrašnjih poslova ove države Bojko Raškov je ukazao na to da je zaštitna ograda na autoputu probijena te da je požar možda bio posljedica kontakta vozila s ogradom.

Premijer Zaev, kao i predsjednik bugarske vlade Stefan Janev će tokom dana posjetiti mjesto nesreće.

Najnovije

spot_img