Malena Dalal pobijedila leukemiju, nalaz punkcije uredan

Malena Dalal pobijedila leukemiju, nalaz punkcije uredan

138
0
PODIJELI

Malena heroina Dalal Omerović nakon godinu dana borbe pobijedila je leukemiju. Nalaz punkcije je uredan, objavljeno je na njenoj FB stranici podrške.

“Nalaz punkcije je uredan. Pokazuje da nema blasta (leukemije). Sve su stanice od donora, nema njenih. To je trenutno tako jer se punkcije rade još 60. i 100. dan od transplantacije. Danas će isključiti lijek za jetru da vide je li sve uredu bez njega. Ultrazvuk će raditi u četvrtak”, navode njeni najbliži.

Dalal se još bori sa osipom po tijelu koji je nastao kao reakcija borbe stanica u organizmu, ali se on svakodnevno prati. Svi se nadaju da će osip brzo nestati.

“Naša Dalalica se i dalje lavovski bori kako samo ona zna. Malo zeza mamu odbijanjem da popije potrebne sirupe zbog čega je odgođen izlazak iz bolnice. Zahvaljujemo dragom Bogu koji joj je dao snagu da nadjača svaku prepreku do sad, zahvaljujemo se vama za svu podršku i ljubav koju joj šaljete. Težak je put pred našom Lavicom i njenim roditeljima koji se lavovski bore za njen život, ali u ovoj borbi nisu sami, dokazali smo da sve se može kad se udruži ova ogromna ljubav i da vjerujemo samo u jedno da naša Dalal izlazi iz ove priče kao pobjednik jer armija ljudi moli se za njen život jer ona ga zaslužuje”, kazali su.

Dalal ponovo ima osmijeh uprkos tome što je imala devet ciklusa kemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta.