Malena Dalal izašla iz bolnice: Krajiška lavica je pravo malo čudo

Preporučujemo

Hrabra lavica iz Krajine Dalal Omerović puštena je kući nakon što je mjesecima bila u bolnici i vodila najvažniju bitku za život. Ultrazvuk jetre je uredan, a krvni sudovi su poboljšani pa su ljekari kazali kako heroina može kući. U ponedjeljak je nova kontrola.

Njeni roditelji objavili su fotografiju na kojoj Dalal sjedi na svom krevetu kući sa širokim osmijehom.

Ljekari koji liječe Dalal su kazali kako je ona pravo malo čudo te da skoro niko nije vjerovao da može preživjeti, a kamoli da se oporavi tako brzo.

“Nikada do sada nisu vidjeli tako jaku i upornu bebu. Trenutni problem predstavlja osip koji je za sada, hvala Bogu, primjetan samo na koži. Osip je reakcija borbe ćelija donora s njenim organima. Ova nus pojava uopće nije bezazlena, jer širenje osipa može biti i smrtonosno. Naša lavica trenutno koristi lijekove, kojih je zaista mnogo, a ona onako izmučena od svega, roditeljima stvara probleme, jer ih odbija i ne želi piti. Roditelji su zaista izmučeni i na izmaku snaga, ali bore se lavovski svaki dan”, kazali su njeni roditelji.

Rezultati prve punkcije su bili uredni, druga se radi 60. dan od transplantacije, a treća 100. dan. Ukoliko i ovi nalazi budu uredni, a svi vjeruju u lavicu, Dalal će biti prava pobjednica.

“Dragi naši, molite i dalje za ovaj osmijeh, za našu mrvicu, našu najhrabriju bebicu. Šaljite joj vašu ljubav i pozitivne misli, jer to našoj Dalal i njenoj porodici daje snagu koja je potrebna da izađu iz ovoga svega kao pobjednici”, poručili su.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img